Справа про держзраду: Росія направила Україні ноту протесту

Читать на русском
Посольство Росії направило до українського МЗС ноту протесту на кримінальне переслідування РІА Новости-Украина.

Посольство Росії направило до українського МЗС ноту протесту на кримінальне переслідування РІА «Новости-Украина».

Про це повідомляється на сайті дипломатичного відомства, пише «Слово і Діло».

Луценко: РІА «Новости-Украина» здійснило державну зрадуГенеральна прокуратура має докази, які свідчать про державну зраду в діях РІА Новости-Украина.

Дипломати заявляють, що в своєму зверненні вимагають «вжити всіх необхідних заходів для припинення насильства над представниками засобів масової інформації, негайного звільнення Кирила Вишинського, об'єктивного розслідування обставин того, що сталося, покарання винних у перевищенні посадових повноважень».

У посольстві говорять, що дізналися про обшуки в київському офісі інформаційного агентства та затримання Вишинського зі ЗМІ та СБУ.

Посольство РФ звинувачує Україну в порушенні міжнародних зобов'язань, обмеженні свободи слова й репресіях проти журналістів.

«Вчергове закликали українську сторону утриматися від подальших конфронтаційних кроків, які ведуть до деградації відносин між нашими країнами й перешкоджають відновленню конструктивного діалогу між ними», – зазначають у російському відомстві.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України проводить обшуки в офісі російського інформагентства в Києві, затримали директора українського відділу РІА «Новости» Кирила Вишинського.

Пізніше в агентстві повідомили, що в їхньому офісі в Києві проходять обшуки.

В СБУ заявили, що «розкрили діяльність мережі медіаструктури, підконтрольної Росії».

За даними СБУ, керівник РІА «Новости Украина» має медаль від президента РФ Володимира Путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: