Україна направила Росії чергову ноту протесту

Читать на русском
14 червня уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова вирушила до Росії, щоб відвідати бранців.

Посольство України направило чергову ноту до Міністерства закордонних справ РФ із проханням сприяти першочерговому відвідуванню омбудсменом Людмилою Денісовою пенітенціарних установ, де відбувають покарання Олег Сенцов, Станіслав Клих, Олександр Кольченко та Володимир Балух.

Про це сама уповноважена з прав людини повідомила в Facebook в четвер, 21 червня, передає «Слово і Діло».

Нагадаємо, що 14 червня уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова вирушила до Росії, щоб відвідати бранців. Однак станом на цю мить їй відмовили в зустрічі з Олегом Сенцовим (російська сторона в цьому випадку заявила про порушення домовленостей), Миколою Карпюком, Романом Сущенком.

Російська сторона відмовляється від синхронних візитів до ув'язнених – омбудсмен Денісова 18 червня в закритому режимі провела зустріч зі своєю російською колегою Тетяною Москальковою.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков вважає, що недопуск Денісової до колонії до Олега Сенцова та Микола Карпюка не означає зриву домовленостей, досягнутих між Володимиром Путіним і Петром Порошенком про синхронні візити омбудсменів до ув'язнених.

Відзначимо також, що 21 червня президент України Петро Порошенко провів повторну телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Офіційний Київ закликав звільнити українських заручників, яких утримують у Росії та на окупованих територіях – у Криму й на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: