Фонд енергоефективності не запрацює в 2018 році, як обіцяв Зубко

Читать на русском
Міністр регіонального розвитку Зубко заявив, що Фонд енергоефективності, який має сприяти отриманню теплих кредитів, запрацює в 2019 році, хоча раніше обіцяв, що структура розпочне роботу в 2018 році.
Геннадій ЗубкоСлово і Діло

Віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко провалив обіцянку про те, що Фонд енергоефективності запрацює в 2018 році.

Таку обіцянку він дав 9 жовтня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Плануємо всю нормативно-правову базу з роботи Фонду закінчити до кінця року (2017-го – ред.). Реально Фонд запрацює вже наступного року», – заявив Зубко.

Дійсно, 20 грудня 2017 року Кабмін затвердив статут Фонду енергоефективності та механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті 2018 року.

Нагадаємо, фінансування Фонду енергоефективності в держбюджеті на 2018 рік передбачене в розмірі 1,6 мільярда гривень. Крім того, на фінансування Держпрограми з енергоефективності («теплі кредити») в проекті держбюджету передбачено 400 мільйонів гривень.

Однак 18 вересня 2018 року Зубко повідомив, що Фонд енергоефективності почне отримувати заявки на модернізацію будинків житлового фонду орієнтовно в березні 2019 року.

«Перші кошти вже є в мультидонорскому фонді (від ЄС у сумі 50 мільйонів євро – ред.). Нам потрібно, щоб запрацював Фонд, який може приймати заявки й запускати проекти, тоді ці кошти надходитимуть на клієнтські рахунки. Ми розраховуємо, що приблизно десь у березні Фонд уже почне приймати заявки. Але для цього потрібно дуже активно працювати», – сказав чиновник.

Через місяць Зубко підтвердив наміри про запуск Фонду енергоефективності з 2019 року.

«І з наступного року ми вже хочемо запустити Фонд енергоефективності, який уже має на рахунку 1,6 мільярда гривень і має додаткову підтримку від наших міжнародних партнерів», – заявив віце-прем'єр.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Зубко дав 79 обіцянок, з яких 34 виконав, а 25 – провалив.

Нагадаємо, в Україні застаріло вже 50% житлового фонду.

Також ми писали про діяльність Державного фонду регіонального розвитку в 2015-2018 роках.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: