ГПУ скерувала до суду обвинувальний акт проти Жириновського

Читать на русском
Лисенко також повідомив, що в ГПУ триває робота зі встановлення фактів, що підтверджують причетність вищого керівництва Російської Федерації до підтримки й матеріального забезпечення ЛНР і ДНР.

Генеральна прокуратура України подала до суду обвинувальний акт щодо голів комітетів Державної Думи Російської Федерації, зокрема щодо Володимира Жириновського.

Про це в четвер, 25 жовтня, повідомив прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Генпрокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо голів комітетів Держдуми РФ, обвинувачених у фінансуванні тероризму. Серед них – Жириновський», – зазначив він.

Лисенко розповів, що Генеральна прокуратура України отримала дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо Жириновського, Дегтярьова та Діденка, підозрюваних у фінансуванні тероризму.

«На сьогодні в цьому кримінальному провадженні затверджений обвинувальний акт, який вручений захисникам Жириновського, Діденка та Дегтярьова й надісланий до Шевченківського районного суду Києва для розгляду по суті», – уточнив представник ГПУ.

Лисенко також повідомив, що в ГПУ триває робота зі встановлення фактів, що підтверджують причетність вищого керівництва Російської Федерації до підтримки й матеріального забезпечення «ЛНР» і «ДНР».

Раніше СБУ викликала на допит Жириновського.

Також нагадаємо, що хакери зламали сайт Собчак і розмістили на ньому фото Жириновського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: