Стало відомо, в чому ГПУ підозрює Колєснікова

Читать на русском
Нардеп від Опоблоку Дмитро Колєсніков зловживав службовим становищем під час перебування головою Агентства держмайна, вважають у ГПУ.

Нардепа від «Опоблоку» Дмитра Колєснікова, подання про зняття недоторканності з якого подав генпрокурор Луценко, підозрюють у незаконному відчуженні майна науково-дослідного комплексу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час засідання регламентного комітету Верховної Ради, передає кореспондент «РБК-Україна».

За словами генпрокурора, йдеться про незаконний продаж на аукціоні цехів державного підприємства «Науково-дослідницький та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості імені Я. Ю. Осади», який розташований у Дніпрі.

«У червні 2012 року на адресу агентства держмайна надійшов лист від директора підприємства Сергія Горгуля про виключення виробничого корпусу №1 та лабораторно-побутового корпусу підприємства з переліку майна, що не включається до складу цілісного майнового комплексу… Внаслідок протиправних дій голови агентства державного майна України з управління державними корпоративними правами та майном стало можливе безперешкодне незаконне відчуження цілісного комплексу, ринкова вартість якого на момент відчуження становила 16 мільйонів 701 тисячу гривень», - додав генпрокурор.

Луценко зазначив, що після цього міська рада Дніпра продала частину підприємства на аукціоні. Втім, як наголосив генпрокурор, депутати міськради не були в курсі злочинної схеми голови агентства та директора підприємства (ДП НДТІ, - ред.)

«Пан Колєсніков, вивів два цехи недоторканного ракетного заводу з цілісного майнового комплексу, порушивши закон. Це те, що ми йому інкримінуємо. Директору ми інкримінуємо, що він це зробив умисно для того, щоб розікрасти державне майно. Зараз відбувається судове слідство над цим директором. А от щодо депутатів міськради ми нічого не можемо: вони не були в курсі схеми. Вони просто виставили підприємство комунального майна на аукціон. Вони не порушили закон», - додав Луценко.

Він додав, що після часткової приватизації, виробничі потужності держпідприємства були знищені.

«Керівництво агентства призвело до часткової приватизації промислового комплексу, знищення його виробничих потужностей. Відтак наш фронт залишився без надійної підтримки частини військово-промислового комплексу», - пояснив Луценко.

Нагадаємо, у ході виступу в комітеті ВР Луценко заявив, що нардеп від «Опозиційного блоку» Дмитро Колєсніков підозрюється у зловживанні службовим становищем.

Додамо, що 18 вересня генеральний прокурор Юрій Луценко вніс до Верховної ради України подання на нардепів від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва і Дмитра Колєснікова.

Незабаром Комітет Ради повернув подання ГПУ на Вілкула і Колєснікова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: