SkyUp подав заявки на нові напрямки

Читать на русском
Національний лоукостер авіакомпанія SkyUp подала заявки до Державіаслужби для отримання прав на регулярні польоти за трьома міжнародними і одному внутрішньому напрямку.

Національний лоукостер авіакомпанія SkyUp подала заявки до Державіаслужби для отримання прав на регулярні польоти за трьома міжнародними і одному внутрішньому напрямку.

Як передає «Слово і Діло», про це пише профільний портал avianews.com.

Авіаперевізник запросив дозвіл на виконання трьох рейсів на тиждень з Києва до Абу-Дабі, Попрада та Харкова і двох рейсів на тиждень з Києва до Софії.

Подані заявки комісія Державіаслужби розгляне на своєму засіданні 29 жовтня. Очікується, що всі вони будуть схвалені, т.к на запитані маршрути є вільні квоти.

Раніше SkyUp запустила продаж квитків на перші лоукост міжнародні рейси з Києва до Барселони, Тбілісі, Попрада і Софії.

Авіакомпанія SkyUp (Скайап) була зареєстрована в червні 2017 року Києві. Її керівником став відомий авіаційний експерт, який раніше працював в ряді авіакомпаній, Євген Хайнацкий.

Засновником SkyUp виступила компанія ACS-Україна Тетяни Альби і Юрія Альби, яким також належить туроператор JoinUp.

Зараз флот авіакомпанії складається з середньомагістральних суден типу Боїнг 737-800 NG (Neхt Generation) місткістю Y189 місць 2013 року випуску. Це наймолодший флот серед українських авіакомпаній - середній вік повітряних суден становить 4 роки. У 2018 році флот буде збільшено до 5-ти літаків. Динаміка розвитку передбачає розширення флоту щонайменше на 3 судна в рік на базі бортів Боїнг 737-800 і Боїнг 737МАХ (нове сімейство літаків, який прийде на зміну Боїнгу 737NG). У 2019 планується збільшення бортів до 8.

Нагадаємо, що у грудні 2017 року авіакомпанія SkyUp оголосила про початок чартерних польотів у квітні 2018 року. У березні SkyUp і корпорація Boeing підписали контракт на $624 млн на виробництво п'яти літаків серії Boeing 737 MAX з можливістю подальшого дозамовлення ще п'яти.

У травні SkyUp отримала сертифікат експлуатанта, що дає право на виконання рейсів. А вже у червні комісія Державіаслужби задовольнила всі заявки українського лоукостера на отримання прав на польоти за 55 регулярними та чартерними маршрутами.

2 жовтня SkyUp отримала сертифікат ТСО, що дозволяє здійснювати польоти в 28 країн Європейського Союзу, а також в Швейцарію, Норвегію, Ісландію та Ліхтенштейн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: