SkyUp назвала нову дату відкриття регулярних рейсів

Читать на русском
Початок регулярних лойкос-рейсів української авіакомпанії SkyUp перенесено на період зимової навігації замість раніше запланованого липня 2018 року.

Українська авіакомпанія SkyUp перенесла початок регулярних лоукост-рейсів на період зимової навігації замість раніше запланованого липня 2018 року.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив гендиректор SkyUp Євген Хайнацький в коментарі Liga.net.

Початок регулярних лойкос-рейсів української авіакомпанії SkyUp перенесено на період зимової навігації замість раніше запланованого липня 2018 року.

«Реалізація наших планів трохи затримується. Початок регулярних рейсів залежить від поставки літаків. Зараз ми перебуваємо на стадії отримання третього літака. Я думаю, що до кінця вересня він буде внесений до реєстру цивільних повітряних суден Державіаслужби. Тому давайте дочекаємося жовтня, коли у нас буде анонсування початку продажів квитків на регулярні рейси», - сказав Хайнацький.

Він уточнив, що можливо авіакомпанія відкриє перші регулярні рейси в жовтні, а програма польотів буде виконуватися в зимову навігацію (кінець жовтень 2018 - березень 2019 роки).

Раніше компанія збиралася відкрити продаж квитків на перші регулярні рейси в квітні, а потім у липні 2018 року. Зараз перевізник виконує чартерні польоти в інтересах туроператора Join UP! з Києва (Жуляни), Харкова, Одеси, Львова та Запоріжжя на курорти Єгипту, Албанії та Туреччини.

Авіакомпанія SkyUp (Скайап) була зареєстрована в червні 2017 року Києві. Її керівником став відомий авіаційний експерт, який раніше працював в низці авіакомпаній, Євген Хайнацький.

Засновником SkyUp виступила компанія ACS-Україна Тетяни Альби і Юрія Альби, яким також належить туроператор JoinUp.

У перший рік роботи планується виконання міжнародних чартерних рейсів, а також відкриття регулярних внутрішніх і міжнародних рейсів. Із середини літа мають відбутися перші регулярні рейси за маршрутами Київ - Одеса та Харків - Одеса, а також будуть відкриті продажі на міжнародні рейси до Барселони та Ларнаки.

Нагадаємо, що у грудні 2017 року авіакомпанія SkyUp оголосила про початок чартерних польотів у квітні 2018 року. У березні SkyUp і корпорація Boeing підписали контракт на $624 млн на виробництво п'яти літаків серії Boeing 737 MAX з можливістю подальшого дозамовлення ще п'яти.

У травні SkyUp отримала сертифікат експлуатанта, що дає право на виконання рейсів. А вже у червні комісія Державіаслужби задовольнила всі заявки українського лоукостера на отримання прав на польоти за 55 регулярними та чартерними маршрутами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: