МВФ назвав умову затвердження нової програми для України

Читать на русском
Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) готова затвердити нову програму підтримки економічної політики України.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) готова затвердити нову програму підтримки економічної політики України – stand by arrangement (SBA) лишеи після остаточного перегляду тарифів на опалення відповідно до підвищення ціни на газ.

Чи отримає Україна транш МВФ та чи позначиться це на курсі?Кредитори МВФ говорять, що Україна має вирішити питання цін на газ і врегулювати окремі питання державного бюджету.

Відповідна інформація міститься в попередньому проспекті емісії єврооблігацій Міністерства фінансів, текст якого має в своєму розпорядженні агентство «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Домовленість з експертами МВФ передбачає, що тарифи на опалення мають бути повністю переглянуті з урахуванням підвищення тарифів на газ до затвердження нової програми радою директорів Фонду», – зазначено в документі.

Як повідомлялося, 19 жовтня уряд вирішив підвищити ціни на газ на 23,5% з 1 листопада. Протягом години після відповідного рішення Кабміну на сайті МВФ з'явилася заява про те, що Україна та МВФ досягли згоди щодо нової програми stand-by на 3,9 млрд дол., яка замінить програму розширеного фінансування (EFF), затверджену в березні 2015 року й термін якої завершувався в березні 2019 року.

Трохи пізніше в Мінфіні висловили очікування, що рада МВФ затвердить програму до кінця 2018 року за умови, що Україна виконає всі домовленості, в тому числі ухвалення Верховною Радою державного бюджету, який відповідає рекомендаціям МВФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: