Справа сестри Ноздровської: суд виніс обвинувальний вирок Россошанському

Читать на русском
Обухівський районний суд Київської області в середу, 24 жовтня, виніс обвинувальний вирок Дмитру Россошанському.

Обухівський районний суд Київської області в середу, 24 жовтня, виніс обвинувальний вирок Дмитру Россошанському, який у 2015 році на смерть збив Світлану Сапатинську, сестру вбитої в грудні 2017 року правозахисниці Ірини Ноздровської.

Вбивство Ноздровської: соцмережі відреагували на затримання підозрюваногоСлово і Діло зібрало коментарі із соцмереж з приводу затримання підозрюваного у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала дочка вбитої Ірини Ноздровської Анастасія, передає «Слово і Діло».

За її даними, Россошанського засудили до семи років позбавлення волі без права на амністію.

«7 років без права на амністію. Доброї дороги в пекло тобі, бо білого світла ти більше не побачиш», – написала вона.   Нагадаємо, 29 грудня зникла юрист Ірина Ноздровська. Через два дні, 1 січня, її тіло знайшли у водоймі біля с. Демидів Вишгородського району Київської області.

ЗМІ відразу повідомили, що злочин скоїв саме Юрій Россошанський (батько Дмитра Россошанського – водія, який у вересні 2015 року збив на смерть сестру Ноздровської Світлану Сапатинську). Однак захист сім'ї Ірини Ноздровської ставить під сумнів цю версію слідства, оскільки Дмитро Россошанський міг потрапити під амністію. Тому йти на вбивство для Юрія Россошанського «було б нелогічно», вважають захисники.

Ноздровська займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, яку в с. Демидів 30 вересня 2015 року на смерть збив племінник голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський. Після смертельного ДТП Россошанського спочатку не заарештували, а відпустили під домашній арешт. У травні 2017 його засудили до 7 років ув'язнення. Його захист подав апеляцію. 27 грудня 2017 року відбулося засідання Апеляційного суду Києва, який відмовив Россошанському в амністії та продовжив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: