Лікарям дозволили використовувати рекомендації ВООЗ як міжнародні протоколи

Читать на русском
Мін'юст дозволив медикам використовувати рекомендації ВООЗ як міжнародні протоколи. Доказова медицина працює в Україні.

У Міністерстві юстиції України зареєстрований наказ Міністерства охорони здоров’я, який дозволяє медикам використовувати рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) як міжнародні клінічні протоколи.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ.

Як підписати декларацію з лікарем, якщо досі не встиглиЯк обрати свого лікаря, підписати з ним декларацію й що буде, якщо цього не зробити, розбиралося Слово і Діло.

Йдеться про наказ МОЗ від 26.09.2018 № 1752, яким внесені зміни до методик розробки та впровадження медичних стандартів медичної допомоги на засадах доказової медицини.

Як зазначив перший заступник генерального директора ЦГЗ Віктор Ляшко, цим наказом до переліку джерел клінічних настанов віднесені сайти Всесвітньої організації охорони здоров’я (WHO) та Європейського комітету з визначення антимікробної резистентності (EUCAST).

«Внесення до переліку джерел клінічних настанов ВООЗ дає змогу Україні впроваджувати в медичну практику сучасні методи профілактики, діагностики та лікування туберкульозу та ВІЛ-інфекції, ефективність яких доведена контрольованими дослідженнями, й тим самим підвищувати якість і результативність надання медичної допомоги пацієнтам», – сказав Ляшко.

Нагадаємо, декларації зі своїми лікарями підписали вже 18 мільйонів українців.

Нагадаємо, програма «Лікар для кожної сім'ї» була запущена урядом 2 квітня 2018 року.

Раніше були названі області-лідери в підписанні декларацій із сімейними лікарями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: