Затримані зловмисники, котрі підпалили будинок фермера

Читать на русском
У селі Актове Миколаївської області правоохоронці у співпраці з місцевими фермерами затримали групу зловмисників, які намагалися спалити будинок місцевого 50-річного підприємця.

У селі Актове Миколаївської області правоохоронці у співпраці з місцевими фермерами затримали групу зловмисників, які намагалися спалити будинок місцевого 50-річного підприємця.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Миколаївської області, пише «Слово і Діло».

У суботу, 22 вересня, близько години ночі зловмисники кинули у двір підприємця чотири коктейлі Молотова, в результаті чого виникла пожежа, загорілася тротуарна плитка і почав горіти паркан.

У цей час в будинку знаходився власник будинку, його дружина і товариш. Поки жінка намагалася загасити вогонь, чоловіки почали переслідування автомобіля із злочинцями. Повідомляється, що під час погоні домовласник подзвонив в поліцію і покликав на допомогу місцевих фермерів із Братського і Вознесенського районів.

«Спільними діями громадяни і правоохоронці швидко перекрили всі можливі шляхи втечі паліїв. Після тривалого переслідування, вже в Братському районі, зловмисники, опинившись в безвиході, не впоралися із керуванням і перевернулися на автомобілі Chery», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що всіх чотирьох втікачів вдалося затримати. За словами зловмисників, вони скоїли підпал домоволодіння потерпілого, так як мали на меті залякати фермера і змусити його платити «данину».

Зараз поліцейські ретельно обстежують весь шлях втечі злочинців, який охоплює три райони: Вознесенський, Арбузинський і Братський. Правоохоронці ведуть пошуки ймовірно викинутих по дорозі речових доказів. Слідчі кваліфікували подію по ч. 2 ст. 15, а також по пп. 1, 5 і 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство кількох людей, вчинений за попередньою змовою групою осіб, способом, небезпечним для життя багатьох людей). Санкція статті передбачає покарання від позбавлення волі на термін від 15 років до довічного ув'язнення з конфіскацією майна.

Раніше в БПП назвали підпал будинку нардепа Олександра Співаковського «замахом».

Також нагадаємо, що в Рівненській області підпалили гараж мера Дубно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: