Уряд поліпшив умови отримання кредитів для дрібних фермерів

Читать на русском
Дрібні фермери з чистим доходом від реалізації продукції до 10 млн грн, а також фермери, які розводять велику рогату худобу, зможуть отримати компенсацію за кредитами в розмірі облікової ставки Національного банку.

Дрібні фермери з чистим доходом від реалізації продукції до 10 млн грн, а також фермери, які розводять велику рогату худобу, зможуть отримати компенсацію за кредитами в розмірі облікової ставки Національного банку.

Згідно з рішенням, яке український уряд підтримав на засіданні в середу 12 липня, інші агровиробники отримуватимуть компенсацію за кредитами в розмірі 50% облікової ставки Національного банку.

У бюджеті на 2017 рік передбачено виділення 300 млн грн на програму компенсації кредитних ставок агровиробникам.

У міністра агрополітики з'явиться заступник з питань фермерства — ЗМІЗі слів інформованого джерела, це рішення зумовлене тим, що уряд має намір зосередитися на підтримці розвитку фермерства.

Згідно з пояснювальною запискою, зараз облікова ставка НБУ становить 12,5%.

Постановою №300 від 29 квітня 2015 року передбачено, що отримати бюджетні кошти за програмою компенсації кредитних ставок для агровиробників можна для покриття витрат по закупівлі паливно-мастильних матеріалів, насіння, міндобрив, засобів захисту рослин, кормів, сировини та інгредієнтів для виробництва комбікормів, ветеринарних препаратів, молодняку ​​сільськогосподарських тварин і птиці, обладнання для тваринницьких ферм і комплексів, запасних частин для ремонту сільськогосподарської і зрошувальної техніки та обладнання я, енергоносіїв, і оплати послуг, пов'язаних з виконанням ремонтних робіт, робіт (послуг) з підготовки та обробітку грунту, захисту рослин від хвороб і шкідників, збором врожаю.

Раніше компенсація надавалася юрособам лише в розмірі 50% облікової ставки Нацбанку, що діє на дату нарахування відсотків за користування кредитами, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами.

Раніше депутат Поляков відхрестився від обіцянки фінансувати уманських фермерів.

Нагадаємо, уряд пропонує створити таку модель ринку землі, по якій великі агрохолдинги та іноземні компанії не зможуть скуповувати українську землю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: