Нардепи провалили закон щодо стимулювання діяльності дрібних фермерів

Читать на русском
Депутати ВРУ провалили голосування за законопроект №7363 і два альтернативних після розгляду їх по повній процедурі.

Депутати ВРУ провалили голосування за законопроект №7363 і два альтернативних після розгляду їх по повній процедурі.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на засідання парламенту.

З чого почати земельну реформу та як уникнути монополізації?В Україні цього року мають провести земельну реформу. З чого починати зміни та яка ситуація з мораторієм, розповіли експерти.

Законопроект № 7363 передбачає розширення повноважень органів місцевого самоврядування в сфері земельних відносин. Зокрема, запропонували надати сільським, селищним, міським радам право розпоряджатися землями державної власності, які перебувають за межами населених пунктів. Виняток - землі оборони, природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення, інші землі, які мають велике значення для держави.

У такому випадку сільські, селищні та міські ради могли б отримати право змінювати цільове призначення приватних земельних ділянок не тільки в межах населеного пункту, а й за його межами, здійснювати державний контроль за використанням та охороною земель.

У документі прописаний порядок встановлення меж територіальних громад.

Крім того, статус виробника с/г продукції могли поширити на фізичних осіб-підприємців, які організували фермерське господарство - їх би включили до числа платників єдиного податку четвертої групи.

Раніше в Одеській області створили комісію з боротьби з аграрним рейдерством.

Відзначимо також, Україна і Аргентина стануть партнерами-аграріями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: