Гройсман: ЄБРР запроваджує нову стратегію співпраці з Києвом

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів зустріч з віце-президентом ЄБРР Аленом Пію.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, розповів, що Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) запроваджує в Україні нову стратегію співпраці.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку Гройсмана в Twitter.

ЄБРР міркує про новий кредит для УкраїниЄБРР може надати Нафтогазу до 100 мільйонів доларів фінансування в межах відновлюваної кредитної лінії на 250 мільйонів доларів.

Прем’єр-міністр розповів, що сьогодні, 23 жовтня 2018, провів зустріч з віце-президентом ЄБРР Аленом Пію. Під час зустрічі стало відомо, що вже у цьому році ЄБРР планує підписати угоди з українськими компаніями.

«Уже до кінця цього року ЄБРР планує підписати угоди по лінії ПАТ «Укрзалізниця» та «Украерорух», - розповів Гройсман.

Раніше рада директорів Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) затвердила нову стратегію для України, в якій визначені пріоритети діяльності банку в країні на наступні п'ять років.

Також ЄБРР виділив Львову кредит на купівлю тролейбусів.

Як повідомлялося, Європейський банк реконструкції і розвитку має намір профінансувати близько 10-15 проектів на загальну суму в € 70-80 млн в рамках нової програми з біоенергетики.

Нагадаємо, головою представництва Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) в Україні замість Франсіса Маліжа стане Маттео Патроне.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: