Суд продовжив арешт Савченко

Читать на русском
Шевченківський райсуд Києва продовжив арешт народному депутату Надії Савченко до 30 жовтня.

Шевченківський райсуд Києва продовжив арешт народному депутату Надії Савченко до 30 жовтня.

Як інформує «Слово і Діло», таке рішення ухвалили у вівторок, 4 вересня, пише «Укрінформ».

Савченко відмовилася від угоди, їй загрожує довічне ув'язненняНадія Савченко відмовилася співпрацювати зі слідством. Якби нардеп пішла на угоду, їй би загрожувало 4,5 роки позбавлення волі. Зараз же, якщо провину Савченко доведуть, їй можуть дати від 5 років до довічного.

Таким чином, суддя задовольнив клопотання сторони звинувачення про продовження політику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Надії Савченко закидають взаємодію з ватажками бойовиків «Л/ДНР», змову з керівником Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимиром Рубаном та підготовку теракту у Верховній Раді. Його метою, за версією Генпрокуратури, було фізичне знищення керівництва держави й захоплення влади.

Савченко визнала, що причетна до вивезення зброї з окупованих територій і розмов про організацію терактів, але назвала це власною спецоперацією.

Нардеп пройшла тест на поліграфі, результати якого, за даними СБУ, вказали на наміри нардепа повалити конституційний лад і здійснити теракти в урядовому кварталі та будівлі Верховної Ради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: