Верховний суд визнав законним зняття недоторканності з Савченко

Читать на русском
Касаційний адміністративний суд Верховного суду визнав законним зняття недоторканності з позафракційного депутата Надії Савченко, яку підозрюють в підготовці терактів в парламенті.

Касаційний адміністративний суд Верховного суду визнав законним зняття недоторканності з позафракційного депутата Надії Савченко, яку підозрюють в підготовці терактів в парламенті.

Про це йдеться в рішенні Верховного суду, передають «Українські новини», пише «Слово і Діло».

Довічний термін для Савченко та Рубана: наскільки це можливо?Генпрокурор Юрій Луценко під час брифінгу заявив, що за підготовку терактів в Україні Савченко та Рубану загрожує довічний термін. При цьому немає підстав надавати жодного статусу Медведчуку. Оцінили ситуацію експерти

Згідно з ним, в червні Савченко подала до суд позов, в якому попросила визнати протиправною бездіяльність Ради з перевірки достатності, законності і обґрунтованості внесених подань на зняття з неї недоторканності.

Також вона просила Верховний суд визнати протиправними та скасувати постанови парламенту про надання згоди на притягнення її до кримінальної відповідальності і на затримання та арешт. Позов Савченко обґрунтовувала тим, що ці постанови Ради прийняті безпідставно, з перевищенням наданих законом повноважень та у спосіб, не передбачений Конституцією та законами.

На її думку, парламент прийняв ці постанови без урахування всіх обставин, що мають значення для прийняття рішення, упереджено і під тиском, недобросовісно і нерозумно, з грубим порушенням принципу рівності перед законом, непропорційно, зокрема без дотримання необхідного балансу між несприятливими наслідками для прав, свобод та інтересів депутата Савченко і цілями, на досягнення яких спрямовані ці рішення і дії.

Як повідомлялося, 22 березня Савченко позбавили депутатської недоторканності. Депутати також дозволили її затримання та арешт.

Раніше слідчі встановили особу організатора в кримінальному провадженні за підозрою Володимира Рубана та народного депутата Надії Савченко в плануванні перевороту і захоплення державної влади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: