Путін заявив, що Севастополь юридично завжди був у складі Росії

Читать на русском
Він був містом центрального підпорядкування і навіть при передачі - незаконній передачі - Криму зі складу РРФСР до складу Української РСР.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що український Севастополь «юридично завжди був в складі Росії».

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав на зустрічі з мером Москви Сергієм Собяніним.

Собянін зазначив, що Москва і Севастополь - міста-побратими, і «в усі часи, навіть коли Севастополь не був у складі Росії», російська столиця завжди допомагала йому. Путін перервав співрозмовника, заявивши, що Севастополь формально завжди був російським містом.

«Севастополь юридично завжди був в складі Росії. Він був містом центрального підпорядкування і навіть при передачі - незаконній передачі - Криму зі складу РРФСР до складу Української РСР. Незаконною, тому що рішення було прийнято Президією Верховної Ради Української РСР, України, а потім затверджено Президією Верховного ради СРСР. А за законом потрібно було затверджувати Верховними Радами республік і Верховною Радою СРСР. Але навіть при цьому незаконному, по суті, процесі про Севастополь просто забули, і він не передавався зі складу РРФСР до складу України. Тому формально і юридично він завжди був у складі Росії», - заявив Путін.

Нагадаємо, Крим був переданий Україні в 1954 році відповідно до указу Президії Верховної Ради СРСР. Одночасно з Кримською областю до складу УРСР увійшов і Севастополь, що було закріплено в Конституції УРСР 1978 року.

Раніше Путін розповів, з ким із президентів України готовий дружити.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: