МЗС України висловило протест у зв'язку з поїздкою Путіна до Криму

Читать на русском
МЗС України висловило протест у зв’язку із черговим неузгодженим з Україною візитом президента РФ Володимира Путіна до окупованого Криму.

МЗС України висловило протест у зв’язку із черговим неузгодженим з Україною візитом президента РФ Володимира Путіна до окупованого Криму.

Як пише «Слово і Діло», у МЗС наголосили, що Автономна Республіка Крим та Севастополь є невід'ємною частиною України в її міжнародно-визнаних кордонах, що визнається всією міжнародною спільнотою.

«Україна вважає цей візит і будь-які так звані поїздки російських посадовців до тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та м.Севастополь (Україна) грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними принципами та нормами міжнародного права», - підкреслили дипломати.

4 серпня Путін прибув до анексованого Севастополя, де був присутній на оперному фестивалі у Херсонесі.

Автономна Республіка Крим була незаконно відторгнута від України навесні 2014 року в результаті спланованої Москвою спецоперації із загальної дестабілізації країни після Революції Гідності.

Верховна Рада офіційною датою початку окупації Криму військами РФ встановила 20 лютого 2014 року.

Раніше у Клімкіна відреагували на візит Медведєва до Криму.

А ОБСЄ спростувала інформацію ЗМІ про відправку делегації до Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: