Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко має намір у 2016 році засудити всіх посадових осіб Криму, які зрадили Батьківщину

30 травня 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що має намір у 2016 році засудити всіх посадових осіб Криму, які зрадили Батьківщину (відео 45:38 - 45:46). Державних зрадників планують судити очно та заочно. СЛОВО І ДІЛО ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції генерального прокурора України Юрій Луценка, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 30 травня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=iWEH9MfeJZk
  • http://ark.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=199256
  • http://kia.court.gov.ua/sud2690/318831/

Результат

29 грудня 2016 року Прокуратурою Автономної Республіки Крим направлено до суду обвинувальні акти стосовно колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим Цекова С.П., Савченко С.Б., Бахарєва К.М., Гафарова Е.С., Заїченка А.А., Ільясова Р.І., Іоффе Г.А., Кличнікова В.М., Нахлупіна В.Г., Фікса Є.З., Шувайникова С.І., які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Відзначається, що в ході розслідування кримінальних проваджень отримано беззаперечні докази того, що у березні 2014 ці депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим надали допомогу та сприяли окупації Криму.

3 січня 2017 року Апеляційний суд Києва доручив Подільському та Деснянським районним судам Києва розглядати справи проти 11 депутатів Верховної Ради Криму, обвинувачених у державній зраді.

ВИСНОВОК: Прокуратура здійснює досудові розслідування та направляє до суду обвинувальні акти. Але оскільки генеральний прокурор України Юрій Луценко обіцяв те, що від нього не залежить і відповідно цього не досягнув, редакція «Слово і Діло» присвоює обіцянці статус «Не виконано». Варто додати, що прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов має намір й далі направляти до суду обвинувальні акти відносно зрадників.