Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Козаченко запевнив, що БПП не буде голосувати за підняття акцизів на алкоголь

20 липня 2017 року народний депутат Леонід Козаченко запевнив, що БПП не буде голосувати за підняття акцизів на алкоголь. Леонід Козаченко додав, що збільшення акцизу сьогодні не можна здійснювати, оскільки це спричинить збільшення рівня тіньової економіки.
Не виконано
Сказано 20 липня 2017 р.

Джерело

  • http://www.unn.com.ua/uk/news/1677428-u-bpp-poiasnyly-chomu-ne-holosuvatymut-za-pidniattia-aktsyziv-na-alkohol-ta-tiutiun
  • https://zaxid.net/verhovna_rada_poperedno_pidtrimala_rizke_pidvishhennya_aktsizu_na_sigareti_n1441558
  • https://hromadske.ua/posts/uriad-pidvyshchyv-minimalni-tsiny-na-alkoholni-napoi
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=20478

Результат

У грудні 2017 року Верховна Рада ухвалила законопроект про індексацію на рівень інфляції ставок акцизів, окрім акцизу на етиловий спирт і інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом (№6776-д).

5 вересня 2018 року КМУ ухвалив рішення про підвищення мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін на алкогольні напої.

Зокрема, мінімальні ціни на лікеро-горілчані вироби мають зрости на 12,4-12,9%, ціни на віскі, ром та джин — на 12%, коньяк — на 6,6-9,5%, вино — на 4,5-13,5%.

18 жовтня 2018 року Верховна Рада провалила законопроект №9085 про зміни до Податкового кодексу, який уряд вніс разом з проектом держбюджету-2019. Законопроект пропонував підвищити ставки акцизного податку, екологічного податку та рентної плати. Тобто акциз на алкоголь і тютюнові вироби, екологічний податок і рента за користування радіочастотним ресурсом повинні були вирости на 9%.

Більшість народних депутатів від БПП підтримало прийняття такого рішення (84 народних депутатів (з 135). Однак і це не допомогло прийняти законопроект.

А 8 листопада 110 депутатів із фракції БПП у першому читанні підтримали проект закону №9260 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів.

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки більшість нардепів підтримали збільшення акцизів.