На Закарпатті виявили провокаційні антиугорські білборди: поліція порушила справу

Читать на русском
У Закарпатській області поліція відкрила кримінальне провадження за фактом розміщення на території декількох сіл плакатів з написом Зупинимо сепаратистів.

У Закарпатській області поліція відкрила кримінальне провадження за фактом розміщення на території декількох сіл плакатів з написом «Зупинимо сепаратистів».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області, пише «Слово і Діло».

Клімкін на зустрічі з Сійярто обговорив «улюблені теми»Крім того, Угорщина змінить назву посади уповноваженого у справах Закарпаття й не робитиме щось у регіоні без відома українського уряду.

Провадження відкрито за ч.1 ст.161 КК (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Раніше на Закарпатті з'явилися борди з написом Зупинимо сепаратистів і фотографіями членів Товариства угорської культури Закарпаття.

За словами губернатора області Геннадія Москаля, методи і стиль виконання вказують на те, що це чергова примітивна спецоперація ФСБ, яка вже кілька років намагається посварити на Закарпатті українців і угорців.

Нагадаємо, в Україні розгорівся скандал навколо видачі угорських паспортів у Берегові Закарпатської області. ЗМІ оприлюднили відео, таємно зняте в консульстві Угорщини, на якому нові угорські громадяни під келих шампанського складають присягу на вірність Угорщині та отримують документи.

Також у консульстві знайомлять з правилами користування паспортом. Зокрема, українським прикордонникам нові угорці мають показувати український паспорт, а угорським - угорський «утлевел» (аналог закордонного паспорта).

Через скандал з видачею украінцям угорських паспортів Україна оголосила персоною нон грата консула Угорщини в Береговому та наказала покинути країну протягом 72 годин.

У відповідь глава МЗС Угорщини Петер Сійярто оголосив про вислання консула України.

Після інциденту Клімкін запропонував почати дискусію навколо питання подвійного громадянства в Україні.

На тлі дипломатичного скандалу Сійярто заявив, що політика України щодо закарпатських угорців походить на дії «найстрашніших диктатур».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: