Вибори в Польщі: «Право і справедливість» лідирує за даними екзит-полу

Читать на русском
На місцевих виборах у Польщі перемогу отримала правляча націонал-консервативна партія Ярослава Качинського. Такими є дані екзит-полу.

За даними екзит-полу, проведеного дослідницьким центром Ipsos, на місцевих виборах у Польщі перемогу здобула правляча націонал-консервативна партія «Право і справедливість» Ярослава Качинського, набравши 32,3% голосів.

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на DW.

Що говорить соціологія про проміжних фаворитів виборів-2019Згідно з останніми результатами дослідження, 17,4 відсотка українців не визначилися, за кого голосуватимуть на виборах президента.

Таким чином партії «ПіС» вдалося покращити результати чотирирічної давнини - тоді її результат становив 26,9%.

Згідно з даними опитування, за коаліцію центристських опозиційних партій – «Громадянська платформа» та «Новочесна» - віддали голоси 24,7% виборців.

У Варшаві перемогу здобув представник проєвропейської праволіберальної партії «Громадянська платформа» Рафал Тжасковський. Кандидат від «ПіС» Патрік Які посів друге місце.

Як заявив Ярослав Качинський, результат «є доброю передумовою для парламентських виборів», які мають відбутися 2019 року.

Явка виборців становила 51,3% - вище, ніж у 2014 році.

Остаточні результати голосування виборча комісія оприлюднить до середини наступного тижня.

Нагадаємо, 21 жовтня громадяни Польщі обирали депутатів міських, селищних рад та воєводств, а також мерів, бургомістрів та голів районних адміністрацій.

Як відомо, вибори президента України заплановані на 31 березня 2019 року.

Також з'ясувалося, хто вже заявив про намір брати участь у виборах. Експерти не виключають, що президентські вибори в 2019 році можуть стати справжнім бумом «нових облич» у гонитві за найвищу посаду в країні.

Також «Слово і Діло» писало про топ-20 політиків, яких українці обрали б президентом протягом останніх двох років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: