Нардепи ратифікували угоду про співпрацю з Польщею

Читать на русском
Угода передбачає співпрацю двох країн у сфері оборони за 24 напрямками, зокрема військового зв'язку та інформаційних систем, проведення науково-дослідних робіт для потреб збройних сил.

Верховна Рада ратифікувала генеральну угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Польщі про співробітництво у сфері оборони.

Про це повідомляє «Слово і Діло» в четвер, 6 вересня.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 4-7 вересняНа першому пленарному тижні дев’ятої сесії Рада розгляне євроінтеграційні закони, блок питань національної безпеки, ратифікації та закон про бізнес-омбудсмена.

За відповідний проект закону (№0145) проголосували 230 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в четвер.

Угода передбачає співпрацю двох країн у сфері оборони за 24 напрямками, зокрема військового зв'язку та інформаційних систем, проведення науково-дослідних робіт для потреб збройних сил, військової інфраструктури, розробки, модернізації, виготовлення та поставок оборонного обладнання, співпрацю у сфері оборонної промисловості, у сфері військової підготовки, військової медицини та інших.

Водночас передбачене співробітництво в різних формах, зокрема у вигляді обміну інформацією та документацією, спільними технічними програмами з розробки озброєння й техніки, двосторонніх і багатосторонніх військових навчань, у формі безоплатної передачі та дарування озброєння, товарів подвійного призначення та не бойового військового майна.

Угода також передбачає формат співпраці в разі надзвичайної ситуації, природної катастрофи або воєнного стану в одній із країн. У такому разі інша сторона може надати допомогу у вигляді озброєння, товарів подвійного призначення, технічно-консультативної допомоги.

Угода набуде чинності через 30 днів після отримання останньої з дипломатичних нот сторонами, з наступного дня після набуття чинності цією угодою втратить чинність Угода між міністерствами оборони України та Польщі про військове співробітництво від 1993 року, а також низка протоколів, підписаних між відомствами.

Також нагадаємо, Рада затвердила законопроект про «єдине вікно» з поправками Порошенка.

Раніше нардепи ухвалили в другому читанні та в цілому законопроект №6109, який зрівнює права та можливості жінок і чоловіків у Збройних силах та інших військових формуваннях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: