Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Микола Кадикало

Читать на русском
Нардеп від Народного фронту Микола Кадикало за час своєї каденції не провалив жодної обіцянки, але й виконав лише 62 відсотки.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться вісм списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Микола Кадикало (фракція «Народного фронту»).

Кадикало був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за загальнодержавним багатомандатним округом. За час своєї каденції він дав 13 обіцянок, з яких не провалив жодної, а виконав – 8 (62%).

Так, народний депутат виконав обіцянку посилювати соціальний захист тих, хто захищає Батьківщину. Рада ухвалила низку законопроектів, які підвищують соціальний статус і захист військовослужбовців та членів їхніх сімей, надають низку пільг і створюють систему адресного соціального забезпечення. За більшість із них Кадикало голосував.

Також Кадикало підтримав законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання посадовими особами декларацій про майно, доходи, витрати та зобов'язання фінансового характеру в 2016 році», згідно з яким уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування особи (народні депутати, чиновники, прокурори, судді) зобов'язані подавати електронні декларації. Таким чином, він виконав відповідну програмну обіцянку.

Обіцяв нардеп ініціювати оновлення антикорупційного законодавства шляхом розкриття структури власності підприємств. Він проголосував за законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції». Документ усунув протиріччя в антикорупційних законах, які не дозволяли запустити розкриття бенефіціарів власників юридичних осіб. Тепер НАБУ може займатися перевіркою бенефіціарів власників юридичних осіб. Тож Кадикало обіцянку виконав.

У процесі виконання в нього залишаються ще п'ять запевнень. Депутат має ініціювати оновлення антикорупційного законодавства шляхом зменшення кількості дозволів, органів контролю та перевірок. Кадикало підтримав три законопроекти з «державного нагляду», які конкретизують підстави для перевірок і зменшують кількість органів контролю.

Перед виборами він обіцяв, що не допустить скасування або скорочення субсидій малозабезпеченим громадянам на оплату комунальних послуг. Кадикало підтримував бюджети, в яких були закладені кошти на виплату субсидій, і голосував за проект закону про справедливе призначення й надання субсидій.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: