Помпео заявив про можливе зняття США частини санкцій із Туреччини

Читать на русском
Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Сполучені Штати можуть зняти з Туреччини частину санкцій.

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Сполучені Штати можуть зняти з Туреччини частину санкцій.

Як пише «Слово і Діло», причина тому - звільнення американського пастора Ендрю Брансона і його повернення на батьківщину.

Раніше глава турецького МЗС Мевлют Чавушоглу заявив про згоду з Помпео про необхідність зняття Вашингтоном санкцій з Анкари після проведених в Туреччині переговорів.

«Ми скоро ухвалимо рішення з цього питання, але деякі запроваджені санкції були безпосередньо пов'язані з пастором Брансоном, і логічно тепер їх зняти», - наводить слова держсекретаря агентство Associated Press.

Пастор Брансон був заарештований в Туреччині понад два роки тому. Його звинувачували в шпигунстві і зв'язках з організацією ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого вважають причетним до спроби скоєння держперевороту в країні в липні 2016 року.

На початку серпня американське Міністерство фінансів запровадило санкції проти голови Мін'юсту Туреччини Абдулахміта Гюля та керівника МВС Сулеймана Сойлу. Їх звинуватили в «серйозних порушеннях прав людини».

Крім цього, президент США Дональд Трамп санкціонував підвищення вдвічі мит на алюміній і сталь з Туреччини - до 20% і 50% відповідно. У відповідь на це Анкара підвищила мита 22 види товарів зі Сполучених Штатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: