У СОТ відповіли на позов Туреччини проти США

Читать на русском
СОТ відреагувала на позов, поданий Туреччиною через підвищення США мит на турецьку сталь та алюміній.

СОТ відреагувала на позов, поданий Туреччиною через підвищення США мит на турецьку сталь та алюміній.

Як пише «Слово і Діло», заява оприлюднена на офіційному сайті організації.

США пригрозили Туреччині новими санкціямиМіністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що Штати запровадять додаткові санкції, якщо Туреччина не звільнить американського пастора Ендрю Брансона.

«У зв'язку із запровадженням Сполученими Штатами додаткових імпортних мит на сталь та алюміній із Туреччини, Туреччина запросила США на консультації в рамках Механізму вирішення спорів (МРС), що застосовується при Світовій організації торгівлі (СОТ)», – ідеться в повідомленні.

Там же уточнюється, що про це офіційно повідомили всім членам СОТ.

Нагадаємо, 10 серпня президент США Дональд Трамп оголосив про підвищення мит на сталь та алюміній із Туреччини до 50% і 20% відповідно. У відповідь 15 серпня Анкара запровадила мита на легкові автомобілі (до 120%), алкоголь (140%) та листовий тютюн (до 60%) зі США.

На тлі мит 13 серпня курс турецької ліри щодо долара впав до історичного мінімуму (6,9 ліри за $ 1). Крім того, агентства Moody's Investors Service і S&P знизили рейтинг довгострокових емітентів уряду Туреччини.

Відносини між двома країнами загострилися в липні, після того, як президент США Дональд Трамп пообіцяв Туреччині «великі санкції» через затримання американського пастора Ендрю Брансона, якого в Туреччині звинувачують у зв'язках з організацією ФЕТО проповідника Фетхуллаха Ґюлена й причетності до спроби державного перевороту в 2016 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: