Туреччина оскаржила в СОТ американські мита на сталь

Читать на русском
Вимога про проведення консультацій офіційно ініціює спір у СОТ між двома країнами. У Туреччини і США буде 60 днів, щоб знайти прийнятне рішення.

Туреччина звернулася зі скаргою до Світової організації торгівлі (СОТ) у зв'язку із запровадженими США митами на сталь і алюміній.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті організації в понеділок, 20 серпня.

«Туреччина запросила проведення консультацій у СОТ зі Сполученими Штатами щодо додаткових імпортних мит, введених США на сталеву і алюмінієву продукцію. Запит був переданий членам СОТ 20 серпня», - йдеться в документі.

На думку турецької сторони, ці заходи не узгоджуються з низкою положень Угоди СОТ про гарантії і Генеральної угоди з тарифів і торгівлі 1994 року.

Вимога про проведення консультацій офіційно ініціює спір у СОТ. Консультації надають сторонам можливість обговорити це питання і знайти прийнятне рішення без подальшого судового розгляду. Через 60 днів, якщо консультації не вирішили суперечку, заявник може запросити рішення з боку СОТ.

Нагадаємо, 10 серпня президент США Дональд Трамп розпорядився вдвічі підвищити мита на сталь і алюміній з Туреччини. Відтепер вони становитимуть 50% і 20% відповідно.

У відповідь Туреччина різко підвищила мита на товари зі США. Так, збори з американського алкоголю зросли на 140%, з автомобілів - на 120%. Також збільшилися мита на продукти, косметику та інші товари.

Турецький президент Реджеп Ердоган заявив, що економічні нападки США завдали непоправного удару по взаємовідносинах з Туреччиною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: