Ердоган підписав указ про підвищення мит на товари зі США

Читать на русском
Збори з американського алкоголю зросли на 140 відсотків, з автомобілів – на 120 відсотків. Також збільшилися мита на продукти, косметику та інші товари.

Туреччина різко підвищила мита на низку американських товарів.

Як пише «Слово і Діло», відповідний указ підписав президент країни Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє в середу, 15 серпня, РІА «Новости».

Обвал ліри та відмова від розрахунків у доларах: чому Туреччина все одно не поступиться СШАНа тлі американських санкцій рекордно обвалилася турецька ліра. Проте Ердоган заявив, що Туреччина не програє економічну війну. Про загострення відносин Вашингтона та Анкари й наслідки говорили з експертами.

Зазначається, що таке рішення ухвалили у відповідь на санкції США. Відповідний документ вже оприлюднений в офіційному виданні Туреччини.

Так, згідно з документом, підвищені мита на імпортовані зі Сполучених Штатів тютюнові вироби на 60%, алкоголь – на 140%, автомобілі – до 120%, косметичні вироби – до 60%, рис – на 50%, фрукти – на 20%.

Мита підвищені також на низку інших американських товарів.

Відносини двох країн загострилися через справу американського пастора Ендрю Брансона, якого ще в 2016 році затримала турецька влада. На початку серпня Мінфін США запровадив санкції проти голови Мін'юсту Туреччини Абдулахміта Гюля й голови МВС Сулеймана Сойлу, звинувативши їх у «серйозних порушеннях прав людини».

Нагадаємо, напередодні президент Туреччини Реджеп Ердоган анонсував бойкот американській електроніці. Повідомлялося, що Туреччина заборонить імпорт до країни електротехніки зі США у відповідь на американські санкції.

Раніше президент США Дональд Трамп розпорядився вдвічі підвищити мита на сталь та алюміній із Туреччини. Тепер вони складуть 50% і 20% відповідно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: