ЗМІ дізналися, до якої колонії етапують Балуха

Читать на русском
Українського активіста Володимира Балуха в четвер, 18 жовтня, мають намір етапувати до Керченської колонії.

Українського активіста Володимира Балуха у четвер, 18 жовтня, мають намір етапувати до Керченської колонії.

Як пише «Слово і Діло», про це «Крим.Реалії» повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

Суд окупованого Криму пом'якшив вирок БалухуСуд окупованого Криму пом'якшив на місяць вирок українському активісту Володимиру Балуху, якому раніше присудили 5 років колонії і 10 тисяч рублів штрафу.

Офіційного підтвердження від російської влади поки що немає.

Раніше стало відомо, що Балух вирішив тимчасово припинити голодування. За даними адвоката Дмитра Дінзе, у Балуха після понад 200 днів голодування є підозра на виразку або панкреатит.

Перед цим підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом'якшив вирок засудженому до 5 років колонії Балуху, засудивши його до 4 років і 11 місяців колонії та штрафу у розмірі 10 тисяч рублів (близько 4 тисяч гривень). Активіста засудили до такого тюремного терміну по сукупності двох кримінальних справ.

Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня 2018 року. Після місяця повної відмови ув'язненого від їжі кримський архієпископ УПЦ КП Климент переконав Балуха вживати мінімальний набір продуктів (дві склянки вівсяного киселю, 50-70 грамів сухарів з чорного хліба і чай з медом), який підтримував «балансування на нульовій позначці».

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який висів у дворі його будинку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: