Клімкін запропонував провести дискусію з питання подвійного громадянства

Читать на русском
Клімкін вважає, що можна знайти рішення, яке не зашкодить людям із подвійним громадянством, а, навпаки, звільнить їх від необхідності приховувати його.

Глава МЗС України Павло Клімкін вважає, що назріла необхідність дискусії з питання подвійного громадянства.

Про це міністр заявив у своїй статті для «Європейської правди», пише «Слово і Діло».

«Усі ми прекрасно розуміємо, що в Україні десятки або навіть сотні тисяч людей мають паспорта сусідніх країн. І це не лише етнічні угорці. Думаю, слід провести й дискусію щодо ставлення держави до цієї численної групи співвітчизників», – підкреслює він.

Клімкін вважає, що можна знайти рішення, яке не зашкодить людям із подвійним громадянством, а, навпаки, звільнить їх від необхідності приховувати його.

«Дискусію не для того, щоб погіршити їхнє становище або затаврувати їх як зрадників, а для того, щоб розумно вирішити правову й не лише колізію», – говорить міністр.

За словами Клімкіна, він нещодавно зустрічався з канадськими українцями в Едмонтоні, й багато з них хотіли б разом із канадським отримати й українське громадянство, це дало б їм можливість приїхати й працювати в Україні. Однак міністр зазначив, що в умовах агресії Росії проти України проблема подвійного російсько-українського громадянства має розглядатись окремо.

«Я особисто вважаю його принципово неприйнятним. Власне кажучи, саме рішення про єдине громадянство в Україні було колись ухвалене насамперед як запобіжник від можливого впливу Росії на щойно проголошену незалежну Україну. Сьогодні ж, коли Москва веде проти нас збройну агресію, така мотивація нівелюється: якщо Україна й захоче розглянути можливість обмеженого застосування подвійного громадянства, то це в принципі більше не має стосуватися Росії», – підкреслив Клімкін.

Раніше в МЗС України поставили Угорщині ультиматум.

Також нагадаємо, в Чехії хочуть спростити отримання громадянства для закарпатців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: