Порошенко назвав терміни формування Антикорупційного суду

Читать на русском
Антикорупційний суд має бути створений не пізніше ніж на початку наступного року, а далі не може бути жодних виправдань, заявив президент.

Антикорупційний суд має бути створений не пізніше ніж на початку наступного року, заявив президент.

Як пише «Слово і Діло», президент Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу ZIK повідомив, коли завершиться формування Антикорупційного суду.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що Антикорупційний суд запрацює у 2018 роціСказано 16 липня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

На запитання журналістки про те, яким чином відбувається боротьба з корупцією в Україні та чи на належному рівні, і яке його ставлення до конфлікту між НАБУ та САП, глава держави повідомив: «Позиція перша – ми маємо забезпечити повну незалежність НАБУ й повну незалежність САП, це була відповідальність президента й влади. Ми ухвалили закон, який гарантує цю незалежність, в тому числі й від президента».

Він зазначив, що незадоволений роботою антикорупційних відомств, тому що поки ніхто з обвинувачених не перебуває за ґратами.

«Ми запустили створення Антикорупційного суду саме так, як ми домовилися в тому числі з нашими іноземними партнерами, іноземні експерти мають право, якщо хочете, «вето», якщо кандидат в судді викликає сумніви в експертів ... вони можуть це зупинити», – сказав Порошенко.

Він додав, що процес прийому заявок зараз завершений, далі починаються іспити. «Я твердо переконаний, що наприкінці поточного або на початку наступного процес формування Антикорупційного суду буде завершений ... далі не може бути жодних виправдань», – резюмував глава держави.

Нагадаємо, 26 червня президент Петро Порошенко підписав закон про створення Вищого антикорупційного суду. 2 серпня він підписав останній закон, що відкриває всі шляхи для створення та нормального функціонування в країні Антикорупційного суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: