Кабмін затвердив проект держбюджету-2019

Читать на русском
Проект держбюджету на 2019 року припускає зниження співвідношення сукупного державного і гарантованого державою боргу України до валового внутрішнього продукту (ВВП) до 52,2%.

Кабінет міністрів України схвалив державний бюджет на 2019 рік та відправив його до Верховної Ради.

Збільшення соцвиплат: що буде з зарплатами та пенсіями в 2019 роціПрем'єр пообіцяв, що в 2019 році мінімальна заробітна плата зросте до 4170 гривень, а в Мінсоцполітики говорять про підвищення пенсій. Більше про соцвиплати, знають експерти.

Відповідне рішення уряд ухвалив у п'ятницю, 14 вересня, передає «Слово і Діло».

«Ми будемо працювати з комітетами і фракціями для того, щоб бюджет був реалістичним. Не можна роздувати бюджет, який не підкріплений грошима. В іншому випадку, це може призвести до криз», - зазначив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Проект держбюджету на 2019 року припускає зниження співвідношення сукупного державного і гарантованого державою боргу України до валового внутрішнього продукту (ВВП) до 52,2%. Надходження до зведеного державного бюджету України в наступному році очікуються на рівні 1,3 трлн грн.

«Зростання доходів зведеного бюджету на 130 млрд грн. Економіка зростає, і бюджет теж зростає, і він буде дорівати - 1 трлн 292,7 млрд грн», - сказав Гройсман.

Бюджет на 2019 рік побудований на прогнозі зростання ВВП на 3% та інфляції на рівні 7,4%.

Раніше Гройсман назвав рівень мінімальної зарплати з січня 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: