У Мінфіні почали розгляд понад двох тисяч пропозицій до держбюджету

Читать на русском
Міністерство фінансів отримало 2171 пропозицію до закону про державний бюджет України на 2019 рік.

Міністерство фінансів отримало 2171 пропозицію до закону про державний бюджет України на 2019 рік.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила виконуюча обов'язки міністра фінансів України Оксана Маркарова на своїй сторінці в Facebook.

Держбюджет-2019: чого МВФ побоюється та чекає від владиКабінет міністрів Україні представив у Верховній раді проект бюджету на 2019 рік. Більше про кошторис знають експерти.

«Мінфін сьогодні отримав зведені бюджетні пропозиції до Проекту державного бюджету на 2019 рік. 2171 - загальна кількість пропозицій, на 578 сторінках», - заявила Маркарова.

Крім того, вона зазначила, що міністерство планує розглядати поправки до бюджету «всі дні і ночі, які залишилися до розгляду на комітеті» Верховної Ради.

Як повідомлялося, законопроект про держбюджет-2019 розглянуть на наступному пленарному тижні, який розпочнеться 15 жовтня.

21 вересня Кабінет міністрів представив проект державного бюджету на 2019 рік у Верховній Раді України. Парламент прийняв його до розгляду.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України від 14 вересня схвалив проект державного бюджету на 2019 рік. Згідно з проектом, доходи держбюджету складуть 1,29 трлн гривень. За словами Гройсмана, за рік обсяг бюджетних доходів виросте на 130 млрд гривень.

Також у проекті передбачено видатки на оборону в розмірі 209,5 млрд гривень. Відзначимо, що відповідно до закону «Про національну безпеку», обсяги фінансування оборонного сектора повинні становити не менше 5% від ВВП країни в рік.

Як повідомлялося, в бюджеті-2019 витрати на Раду в 2019 році скоротяться на 5%, на президента - на 11%, на уряд - на 16%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: