У Рахунковій палаті озвучили проблеми з наповнюваністю держбюджету-2018

Читать на русском

За підсумками трьох кварталів цього року обсяг невиконання плану надходжень загального фонду державного бюджету становить 93,6 млрд гривень.

Про це повідомив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, передає прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

«За даними оперативної інформації Державної казначейської служби України, надходження загального фонду державного бюджету менші за план на звітний період на 93,6 млрд грн, або 11,1%», - заявив Пацкан.

Він зазначив, що план доходів загального фонду в січні-вересні цього року не виконано на 17,2 млрд грн, або 2,8%.

Надходження від запозичень становили 135,6 млрд грн, що менше від плану звітного періоду на 66,5 млрд грн (32,9%). Ці надходження отримані насамперед від розміщення облігацій внутрішньої державної позики.

У той же час при запланованому ще на перший квартал цього року залученні коштів із зовнішніх джерел у сумі 56 млрд грн, тільки в серпні від розміщення короткострокових облігацій зовнішньої державної позики було отримано 19,4 млрд грн (21,5% від плану звітного періоду).

«Окрім того було провалене виконання плану надходжень від приватизації державного майна. При плані 10,7 млрд грн було отримано лише 77,3 млн грн (0,7% плану)», - підкреслив Пацкан.

Він також нагадав, що загальне невиконання плану надходжень загального фонду державного бюджету в першому кварталі становило 66 млрд грн, а в першому півріччі - 74 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що за дев'ять місяців 2018 року відхилення від плану надходжень до держбюджету становлять 2,7%.

Також в Мінфіні озвучили суму боргів, яку повинна погасити Україна до кінця року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: