Зведення штабу ООС 14 жовтня: 26 обстрілів, є поранений

Читать на русском
Відзначається, що ситуація в районі проведення операції залишалася повністю контрольованою Об'єднаними силами.

За минулу добу, 13 жовтня, бойовики 26 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ, в тому числі 10 разів - з озброєння, забороненого Мінську домовленостями. З початку поточної доби, 14 жовтня, один військовослужбовець ООС отримав поранення.

Про це повідомляють в прес-службі Операції об'єднаних сил, передає «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 13 жовтняСитуація на сході країни станом на 13 жовтня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Відзначається, що ситуація в районі проведення операції залишалася повністю контрольованою Об'єднаними силами. За минулу добу ворог здійснював обстріли українських позицій в районі населених пунктів Кримське, Вільний, Катеринівка, Степове, Троїцьке, Світлодарськ, Новолуганське, Красногорівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське і Широкино.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. З мінометів 120-го калібру противник обстрілював позиції Об'єднаних сил у районі населених пунктів Новолуганське і Лебединське, а по опорних пунктах біля Вільного, Троїцького, Світлодарська та Лебединського застосовував міномети калібру 82 мм.

Також вчора ввечері з мінометів калібру 120 і 82 мм окупанти обстріляли населені пункти Чермалик та Широкино на маріупольському напрямку. Обстріли цих сіл здійснювалися з території окупованих населених пунктів Верхньошіроківське і Саханка. Наслідки і масштаби руйнувань поки що оцінюються українською стороною СЦКК і Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ.

Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає. За даними розвідки, за минулу добу були поранені четверо бойовиків російсько-окупаційних військ.

З початку поточної доби, 14 жовтня, противник із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї тричі обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Кримське, Гнутове і Широкино. Важке озброєння не застосовувалося. Один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

Раніше місія ОБСЄ на Донбасі зафіксувала дивні вибухи.

Також нагадаємо, бойовики стягують військову техніку на Донбас.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: