В ОБСЄ розповіли про конвої РФ на Донбасі

Читать на русском
Конвої перетинали кордон у неконтрольованому районі біля селища Манич, розташованого за 76 км на схід від Донецька

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала багаторазовий перетин кордону Росії та України на окупованій території Донбасу конвоями із військових машин.

Про це «Громадському» повідомив заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг.

«Цього тижня СММ ОБСЄ тричі фіксувала конвої, які заїжджали та виїжджали з території України. Усі вони були помічені безпілотниками дальнього радіусу дії вночі, на ґрунтових дорогах та у місцях, де немає офіційних пунктів перетину кордону з РФ. Ми фіксували ці конвої три ночі підряд – у ніч на 12-те, 11-те та 10 жовтня», – сказав він.

За даними ОБСЄ, конвої перетинали кордон у неконтрольованому районі біля селища Манич, розташованого за 76 км на схід від Донецька.

«Щоразу ці конвої складалися з різних машин. Ми фіксували вантажівки військового типу, цивільні. Що цікаво, в останніх двох конвоях ми зафіксували зенітну установку, встановлену на одній з вантажівок, яка рухалася з боку кордону. А в ніч на 12 жовтня – бронетранспортер на причепі», – зазначив Хуг.

Як повідомлялося, бойовики стягують військову техніку на Донбас.

Крім того, в районі окупованого Золотого-5 безпілотник спостерігачів зафіксував три нові системи траншей загальною протяжністю 70 м, які розташовані у дворі житлового будинку.

Також президент Петро Порошенко наказав військовим на Донбасі у відповідь застосовувати всі сили і засоби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: