Наскільки скоротилася кількість населення після початку війни на Донбасі?

Читать на русском
Курт Волкер повідомив, що населення Донбасу, ймовірно, зменшилося наполовину після початку конфлікту

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер повідомив, що населення Донбасу, ймовірно, зменшилося наполовину після початку конфлікту, так як багато хто був убитий, багато хто виїхав.

Про це він заявив в інтерв'ю НВ, пише Слово і Діло.

Він підкреслив, що ситуація для місцевих жителів стає важче, важче і важче.

«Більше 10 тисяч людей вбито. Мільйон з половиною змушені були переселитися. Населення, напевно, наполовину менше того, яке було там до початку конфлікту», - сказав Волкер.

За його словами, на окупованому Донбасі «немає свободи пересування, там міни, там руйнується економіка, продовольча незахищеність, поширення хвороб, загрози водопостачання, серйозна деградація навколишнього середовища».

«Це кошмар для людей, які живуть там. Росія каже, що дбає про цих людей. Якби це було так, вона б пішла звідти, щоб ці люди повернулися до нормального життя, а Мінські домовленості можна було реалізувати», - зазначив дипломат.

Також, в Сполучених Штатах Америки заявляють, що російська сторона все ще не направила нові пропозиції по розміщенню миротворчої місії ООН на Донбасі. За словами Волкера, він розраховує на нову зустріч з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, проте зустрічі заважає відсутність нових пропозицій Кремля по миротворцям на Донбасі.

Нагадаємо, в кінці вересня Порошенко і Волкер обговорили в Нью-Йорку ситуацію на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: