Три країни G7 вітають продовження особливого статусу Донбасу

Читать на русском
Представники Франції, Канади та США вітають продовження на рік закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

У Франції, США та Канаді прокоментували рішення Верховної Ради про продовження дії особливого статусу Донбасу.

Як інформує «Слово і Діло», про це в четвер, 4 жовтня, написали представники країн у Twitter.

Рада продовжила особливий статус Донбасу: як голосували нардепиЗакон підтримали майже всі фракції, крім Радикальної партії Ляшка, Батьківщини та Самопомочі.

«Вітаю продовження Радою закону про особливий статус місцевого самоврядування в деяких районах Донецької та Луганської областей, що показує прихильність України до врегулювання війни на Донбасі», – написала посол Франції в Україні Ізабель Дюмон.

«Рішення, яке сигналізує про політичну зрілість парламентської більшості й полегшує завдання для українських міжнародних партнерів», – написав у відповідь посол Канади в Україні Роман Ващук.

Спеціальний представник Державного департаменту США в Україні Курт Волкер написав, що вважає це дуже важливим.

«Не дозволяйте Росії звинувачувати Україну й не давайте деяким країнам ЄС привід для перегляду санкцій. Тримаємо фокус на тому, що Росія не виконує «Мінськ», – прокоментував представник США.

Нагадаємо, 4 жовтня Верховна Рада 245 голосами продовжила на рік закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Законопроект напередодні вніс на розгляд парламенту й визначив як невідкладний президент Петро Порошенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: