«Київоблгаз» розповів про загрозу зриву опалювального сезону

Читать на русском
Київоблгаз опублікував список підприємств, які ризикують залишитися без газу. Опалювальний сезон може не початися.

Критична ситуація, що склалася в результаті невиконання компанією «Нафтогаз України» спеціальних обов'язків, може привести до зриву опалювального сезону.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в листі «Київоблгазу», оприлюдненому в Facebook у п'ятницю, 12 жовтня.

Наскільки подорожчають газ, світло та опалення в найближчі чотири рокиЯкщо прогноз Мінекономрозвитку справдиться, то ціни на газ у 2018 році зростуть на 18 відсотків, що призведе до подорожчання світла й тепла. Ми вирішили з'ясувати, наскільки зростання тарифів за комуналку встигатиме за збільшенням мінімальної зарплати.

Компанія попереджає, що за відсутності формування «Нафтогазом» ресурсу природного газу для підприємств ТКЕ, «Київоблгаз» не матиме можливості розподіляти цим підприємствам газ, оскільки його споживання з газорозподільної системи в таких умовах буде несанкціонованим. Таким чином, підприємства ТКЕ на території Київської області залишаться без газопостачання, що загрожує зривом початку опалювального сезону.

Також компанія надала список підприємств, які ризикують залишитися без газу. У нього входять, зокрема, підприємства ТКЕ в Білоцерківському, Броварському, Києво-Святошинському, Вишгородському та Васильківському районах.

Для своєчасного початку опалювального сезону «Київоблгаз» просить голову Київської ОДА Олександра Горгана, голову Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг Оксану Кривенко та голови Антимонопольного комітету України Юрія Терентьєва ініціювати звернення до Кабміну, щоб отримати інформацію про споживачів, яким Нафтогаз не забезпечив необхідні обсяги газу.

Своєю чергою «Київоблгаз» повідомляє, що протягом останніх шести місяців вжив усіх необхідних заходів для забезпечення безперебійного газопостачання споживачів, і в разі виконання «Нафтогазом» спеціальних обов'язків постачальника, готовий і далі здійснювати розподіл газу.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв киянам гарячу воду до кінця вересняСказано 4 серпня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Раніше сьогодні стало відомо, що «Нафтогаз» почав поставляти газ столичному «Київтеплоенерго».

Нагадаємо, 9 жовтня НАК «Нафтогаз України» підписав із «Київтеплоенерго» мирову угоду за боргами «Київенерго», згідно з якою «Київтеплоенерго» визнає, що є правонаступником за борговими зобов'язаннями «Київенерго».

Раніше повідомлялося, що Київрада погодилася прийняти борги «Київенерго».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: