З'явилося відео аварії, що сталася під час старту ракети «Союз»

Читать на русском
З'явилося відео аварії, що сталася під час старту ракети «Союз МС-10» до МКС. Члени екіпажу успішно приземлилися в Казахстані.

З'явилося відео аварії, що сталася під час старту ракети «Союз МС-10» до МКС. Члени екіпажу - космонавт «Роскосмосу» Олексій Овчінін і астронавт NASA Нік Хейг - успішно приземлилися в Казахстані. Вони живі і не отримали травм.

Як передає «Слово і Діло», за наявними даними, посадка пройшла в степу в 20-25 км від міста Жезказгана. Екіпаж вже вийшов на зв'язок з наземними службами космодрому. У прес-службі Центрального військового округу повідомили, що вертольоти Мі-8 вже злетіли з аеродромів Жезказгана, Байконура і Караганди для пошуку космонавтів.

Запуск ТПК «Союз МС-10» / Launch of Soyuz MS-10 , 11 oct 2018Berny Lee

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков вже прокоментував аварію. Він зазначив, що головне - що всі космонавти живі.

За словами голови «Роскосмосу» Дмитра Рогозіна, за фактом НП вже створена спеціальна комісія.

«Вона вже приступила до роботи. Вивчається телеметрія», - написав він у Twitter.

Запуск здійснювався з майданчика «Гагарінський старт» 11 жовтня. Стиковка з орбітальною станцією була намічена на 17:44 мск.

«Роскосмос», який вів пряму трансляцію запуску ракети, оперативно її припинив.

Нагадаємо, 4 жовтня на Міжнародної космічної станції завершилася робота 56-ї експедиції. На Землю повернувся Союз з космонавтом і двома астронавтами NASA.

Приземлення космонавтів транслювали в NASA.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: