Аварія носія сталася під час старту ракети «Союз» до МКС

Читать на русском
Під час старту ракети Союз МС-10 до МКС сталася аварія носія. На борту перебувають космонавт Роскосмосу Олексій Овчінін та астронавт NASA Нік Хейг.

Під час старту ракети «Союз МС-10» до МКС сталася аварія носія. На борту перебувають космонавт «Роскосмосу» Олексій Овчінін та астронавт NASA Нік Хейг. Вони живі, але відчувають серйозні перевантаження.

Як передає «Слово і Діло», екіпаж зробить аварійне приземлення орієнтовно в Казахстані, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на джерело.

Запуск здійснювався з майданчика «Гагарінський старт» 11 жовтня. Стиковка з орбітальною станцією була намічена на 17:44 мск.

«Роскосмос», який вів пряму трансляцію запуску ракети, оперативно її припинив.

Нагадаємо, 4 жовтня на Міжнародної космічної станції завершилася робота 56-ї експедиції. На Землю повернувся Союз з космонавтом і двома астронавтами NASA.

Приземлення космонавтів транслювали в NASA.

8 жовтня зі стартового майданчика на базі ВПС СШС Ванденберг в Каліфорнії стартувала ракета Falcon 9 компанії SpaceX з аргентинським супутником SAOCOM-1A.

Також у NASA повідомили, що зведення Міжнародної космічної станції (МКС) з орбіти обійдеться в 950 мільйонів доларів і триватиме два роки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: