СБУ нагрянула з обшуками до дев'яти фондових компаній

Читать на русском
Служба безпеки України в четвер, 11 жовтня, проводить обшуки і виїмку документів в низці компаній, що працюють на фондовому ринку.

Служба безпеки України в четвер, 11 жовтня, проводить обшуки та виїмку документів в низці компаній, що працюють на фондовому ринку.

Про це з посиланням на кілька джерел повідомляє StockWorld, пише «Слово і Діло».

Відзначено, що обшуки і вилучення документів проводяться в таких компаніях як Арт-Капітал, Універ, Фондова біржа ПФТС і Українська біржа. При цьому відомо, що обшуки проходять на підставі рішення Шевченківського суду Києва, яке було прийнято ще у вересні, однак в єдиному реєстрі судових рішень сейчасотсутствует.

За інформацією одного з джерел видання, який був в офісному центрі, де розташовується фондова біржа ПФТС, шостий і сьомий поверх (де знаходиться біржа) заблоковані невідомими людьми в масках. При цьому свідки повідомляють, що в офісі Української біржі також проходять слідчі дії, які фіксуються на відеокамеру.

«Як стало відомо виданню, обшуки проходять в компаніях: Українська біржа, Універ Капітал, КУА Універ Менеджмент, I-Інвест Майстер Брок, Навігатор-Інвест, АРТ Капітал, Опексір Лімітед, Крінкліф Ентерпрайзис Лімітед», - йдеться в повідомленні.

За даними джерел, зазначені компанії і ряд фізосіб здійснили операції з ОВДП в режимі так званого «групового звіту» (висновок біржових контрактів, які забезпечені правом на отримання грошових коштів на підставі відповідних зустрічних зобов'язань), які спрямовані на «маскування» незаконного походження коштів в сумі понад 86 млн гривень. Також правоохоронцям надано доступ до документів за вищевказаними операціями Розрахункового центру.

Раніше Служба безпеки України (СБУ) та прокуратура Києва 9 жовтня провели обшук в українській IТ і фінансової компанії Moneyveo.

Також нагадаємо, що прокуратура прийшла з обшуками до керівника Держрезерву.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: