Обшуки в «Укргазвидобуванні»: розслідування триває

Читать на русском
Обшуки в ПАТ Укргазвидобування відбулися через закупівлі запасних частин до насосів за завищеною ціною.

Обшуки в ПАТ «Укргазвидобування» відбулися через закупівлі запасних частин до насосів за завищеною ціною.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав речник ГПУ Андрій Лисенко, пише «Слово і Діло».

«5 травня 2017 року за матеріалами ГУ БКОЗ СБ України було зареєстроване кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення (ч. 5 ст. 191 КК України), й Управлінням із розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ розпочате досудове розслідування», – йдеться в повідомленні.

За словами речника, стосувалося воно факту закупівлі ПАТ «Укргазвидобування» в жовтні 2016 року запасних частин до насосів у ТОВ «Україна-2000» на загальну суму понад 51 млн грн, що перевищує їхню ринкову вартість у 3-20 разів.

Під час досудового розслідування вже встановлено, що службові особи ПАТ «Укргазвидобування» з метою заволодіння коштами, вступили у змову з представниками підприємств-постачальників запчастин, організували та впровадили механізм проведення закупівель товарно-матеріальних цінностей за завищеними цінами.

Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, представники Генеральної прокуратури України в супроводі представників СБУ 14 серпня провели обшуки та виїмку документів в «Укргазвидобуванні». Тоді силовиків цікавили проведені в 2016-2017 роках роботи з гідророзриву пластів і капітального ремонту свердловин.

Нагадаємо, 12 жовтня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП затримали ймовірного учасника злочинної організації з розкрадання природного газу, видобутого в рамках договорів про спільну діяльність з ВАТ «Укргазвидобування».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: