Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Сергій Сажко

Читать на русском
Народний депутат від Опозиційного блоку Сергій Сажко не провалив поки жодної обіцянки зі своїх 13.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Сергій Сажко (фракція «Опозиційного блоку»).

Сажко пройшов до Верховної Ради в листопаді 2014 року за виборчим округом №59 (Донецька область). За час своєї каденції він дав 13 обіцянок, не провалив жодної, а 6 – виконав (46%).

Влітку Сажко виконав обіцянку допомогти вирішити проблему з дитячими майданчиками в селі Євгенівка Донецької області. Наприкінці серпня в селі відкрився майданчик, обладнання для якого надав депутат. Крім того, Сажко обіцяв вирішити в цьому ж селі проблему водопроводу, але поки безрезультатно.

Також він виконав обіцянку відремонтувати й облаштувати шкільний кабінет для першокласників у селі Павлівка й встановити на території Краснополянського дитсадка №2 ігровий майданчик.

У січні 2016 року нардеп пообіцяв подати до законодавства зміни щодо справедливого розподілу коштів з природоохоронного фонду на потреби місцевих громад. «Ми з колегами обговорили низку змін до деяких законів України, в тому числі тих, що стосуються справедливого розподілу коштів із природоохоронного фонду для місцевих громад. Тепер ми будемо працювати над їх реалізацією на законодавчому рівні», – розповів він. Уже за місяць Сажко разом з іншими депутатами зареєстрував законопроект «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зміни складу доходів місцевих бюджетів», метою якого є зміна механізму спрямування доходів від рентної плати за спеціальне використання води до місцевих бюджетів. Тож свою обіцянку він виконав.

У процесі виконання в парламентаря залишаються сім обіцянок. Зокрема, в своїй передвиборчій програмі він обіцяв надавати інвалідам пільгове забезпечення ліками та захищати права інвалідів. Однак ще жодних законодавчих ініціатив не вніс.

Крім того, Сажко обіцяв сприяти ремонту автомобільних доріг в окрузі. Однак, наприклад, у 2016 році не голосував за зміни до Бюджетного кодексу, які передбачали майже 4 мільярди гривень на відновлення об'єктів соціальної й транспортної інфраструктури, житлового фонду, систем забезпечення життєдіяльності та соціально-економічний розвиток підконтрольних Україні територій Донбасу.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: