Стало відомо, як далеко розтеклися плями палива в Середземному морі

Читать на русском
Середземне море чистять від нафти. Франція та Італія почали роботи біля острова Корсика після аварії двох суден.

Франція і Італія почали очищати воду від розливу палива, після зіткнення вантажного судна Ulysse, кероване туніським оператором CTN та кіпрського корабля CLS Virgina.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє The Associated Press.

Окупанти Криму забруднюють Чорне море токсичним піскомУкраїна надала докази небезпечного використання токсичного піску з колишнього звалища залізорудного комбінату в окупованому Криму.

Розлив палива вже поширився на 20 кілометрів у Середземному морі.

Берегова охорона Італії повідомила, що вона зібрала частину забруднення і контролює розлив в умовах зміни погодних умов.

Представник регіонального французького морського відомства сказав, що очищення почалося в понеділок вранці, а плями палива поширилися на 20 кілометрів.

Чиновник пояснив, що французькі та італійські судна і експерти з розливу нафти тягнуть плаваючий бар'єр, щоб стримати поширення палива, а потім використовують скіммер для його збору.

Нагадаємо, два морських судна зіткнулися в Середземному морі недалеко від острова Корсика в неділю. В результаті зіткнення утворився розлив нафти.

Вантажне судно Ulysse, кероване туніським оператором CTN, протаранило кіпрський корабель CLS Virgina, який знаходився на якорі на відстані близько 30 кілометрів від північного краю острова.

Через аварію ніхто не постраждав, але зіткнення завдало значної матеріальної шкоди, а в корпусі CLS Virginia утворилася пробоїна в кілька метрів завдовжки.

Після зіткнення стався витік нафти та палива і утворилася нафтова пляма розміром 4 кілометри в довжину і кілька сотень метрів завширшки, що прямувала до французького та італійського берегів.

Раніше стало відомо, що ціни на нафту еталонних марок різко знизилися.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: