«Укрнафта» зупиняє видобуток ще на 4 родовищах

Читать на русском
Укрнафта з 27 червня зупиняє видобуток на Анастасіївському, Рибальському, Артюхівскому і Коржівському родовищах у Сумській області через непродовження спеціальних дозволів на користування надрами по ним.

Компанія «Укрнафта» змушена зупинити видобуток вуглеводнів на Анастасівському, Рибальському, Артюховському і Коржевському родовищах у Сумській області через відмову в продовженні спецдозволу.

Про це повідомила прес-служба компанії, передає «Слово і Діло».

«Укрнафта» прогнозує падіння видобутку нафти на 9%Видобуток ПАТ «Укрнафта» в 2017 році складе 1,38 млн тонн нафти й газоконденсату, що на 9,1% або на 138 тис. тонн нижче за аналогічний показник за 2016 рік.

«Зараз ведеться підготовка до зупинки виробництва і консервації свердловин. Від завтра припиняється газопостачання до населених пунктів Малі Бубни, Бацмани, Гришино і Локня Роменського району Сумської області», - йдеться в повідомленні.

За даними компанії, такі події є результатом відмови Державної служби геології та надр України продовжити спецдозволу на зазначені родовища. Наразі ведеться підготовка до зупинки виробництва і консервації свердловин.

Нагадаємо, Державна виконавча служба Києва скасувала акт і постанова державного виконавця від 3 червня 2016 року, яким була зроблена спроба передачі від ПАТ «Укртрансгаз» на користь ПАТ «Укрнафта» понад 2 млрд кубометрів газу.

В середині квітня «Укрнафта» заявила, що продасть майно, аби розрахуватися з боргами. Згодом підприємство закрило три філії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: