Нафта дешевшає на тлі ослаблення шторму

Читать на русском
Через шторм Гордон виробництво нафти в Мексиканській затоці знизилося на 9,23%. Експерти чекають дані про запаси у США.

Ціни на нафту опускаються в середу, 5 вересня, оскільки шторм Гордон у Мексиканській затоці не призвів до масштабних руйнувань і починає слабшати.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє пише Інтерфакс-Україна.

Так, ціна листопадових ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures зменшилася на $ 0,83 (1,06%) - до $ 77,34 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на жовтень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася до цього часу на $ 0,88 (1,26%) - до $ 68,99 за барель.

Як повідомляють синоптики, шторм Гордон досяг узбережжя на захід від кордону штатів Міссісіпі і Алабама і стрімко слабшає під час просування вглиб країни.

Раніше нафтовидобувні компанії призупинили видобуток на платформах у Мексиканській затоці через негоду. За даними американського Бюро з питань безпеки та екологічного контролю, виробництво нафти в Мексиканській затоці знизилося приблизно на 9,23%, або на 156 тис. барелів на добу.

Увага учасників нафтового ринку перемикається на запаси пального у США, дані про які будуть оприлюднені в четвер, на день пізніше звичайного у зв'язку зі святкуванням Дня праці.

Зазначимо, що напередодні ціна нафти Brent перевищила $ 79 за барель вперше з 10 липня.

Також на зростання цін на нафту вплинуло зниження експорту з Ірану до мінімуму більш ніж за два роки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: