СК РФ порушив ще дві справи проти українських військових

Читать на русском
Порушені ще дві кримінальні справи проти українських силовиків за фактом поранень мирних жителів на Донбасі.

Порушені ще дві кримінальні справи проти українських силовиків за фактом поранень мирних жителів на Донбасі.

Про це у вівторок, 9 жовтня, повідомила офіційний представник Слідчого комітету Росії Світлана Петренко, передає «Слово і Діло».

Слідком РФ порушив сотні справ про злочини в УкраїніРосійським слідчим комітетом з 2014 року порушено 209 кримінальних справ, пов'язаних з військовими діями на окупованому Донбасі та інших українських регіонах.

За її словами, кримінальні справи порушені за ч. 1 ст. 356 КК РФ «Жорстоке поводження з цивільним населенням, застосування в збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором Російської Федерації».

За версією слідства, 30 вересня українські військовослужбовці нібито зробили «прицільний артилерійський обстріл» об'єктів цивільної інфраструктури в селі Старомихайлівка в «ДНР». В результаті неповнолітня дівчина отримала поранення.

Крім того, 6 жовтня українські військовослужбовці нібито зробили «снайперський обстріл» цивільних об'єктів у селищі шахти Трудовська в Донецьку. Вогнепальні поранення отримав 55-річний мирний житель.

В кінці вересня повідомлялося, що СК РФ встановив 110 фігурантів у кримінальній справі про застосування силовими структурами України заборонених методів війни проти цивільного населення на південному сході країни.

Раніше в Росії порушили нові справи проти бійців ЗСУ. Їх звинувачують в обстрілі Зайцевого, Горлівки, Донецька, Докучаєвська та інших українських населених пунктів.

У травні Слідком РФ порушив справу проти українських прокурорів. Їх звинувачують у тому, що вони порушили справи проти російських суддів, які схвалили анексію Криму.

Нагадаємо, колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка підозрюють у закликах до терактів на території Росії. Відповідну кримінальну справу порушив Слідчий комітет Російської Федерації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: