«Національні дружини» визнали, що матимуть зброю

Читать на русском
У Національних дружинах визнали, що окремі дружинники будуть озброєні. Всупереч закону, їхні члени матимуть зброю.

Члени громадського об’єднання «Національні дружини», які днями склали присягу в Києві, під час патрулювання вулиць українських міст матимуть легальну зареєстровану зброю.

Як пише «Слово і Діло», про це «Главкому» ексклюзивно повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, що напередодні на прес-конференції командир «Національних дружин» Ігор Михайленко запевняв присутніх, що патрулювання вулиць чи охорони громадського порядку з використанням зброї не буде.

Зазначимо, що в законі не передбачене право носіння та використання зброї такими активістами незалежно від того, вогнепальна вона чи травматична.

Раніше повідомлялося, що в анкеті для охочих вступити до лав «Національних дружин» на сайті організації одне із запитань звучить: «Чи маєте ви легальну зброю?». Для чого відомості про зброю «Нацдружинам», на прес-конференції в Києві спробував пояснити командир Ігор Михайленко. За його словами, активісти не впевнені, що Крути не повторяться. «Немає гарантії, що якийсь божевільний знову не піде на Київ, а наша влада збере манатки й звалить геть», – сказав Михайленко.

Водночас у «Нацдружинах» запевнили, що вони керуються Конституцією України й законом «Про участь громадян в охороні громадського порядку та державного кордону».

Детальніше про те, як відреагували соцмережі на марш активістів «Національних дружин», читайте в нашому маиеріалі.

Також журналісти порталу з’ясували, чи мають право активісти застосовувати зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: