Прокуратура розкрила вбивство екс-депутата Сумської міськради

Читать на русском
Прокуратура Сумської області повідомила, що голову громадської організації, колишнього депутата Сумської міської ради Анатолія Жука вбила власна дружина.

Прокуратура Сумської області повідомила, що голову громадської організації, колишнього депутата Сумської міської ради Анатолія Жука вбила власна дружина.

За даними слідства, 31-річна жінка ретельно спланувала вбивство свого чоловіка, з яким, за попередніми даними, у неї були конфліктні відносини, пише «Слово і Діло». Зокрема, вона розповідала близьким людям, що Жук застосовував проти неї фізичну силу і погрожував забрати дитину в разі розлучення.

Стали відомі подробиці вбивства чиновника в СумахАнатолій Жук помер від двох вогнепальних поранень - в спину в район серця і в ліву скроню.

Як з'ясували в ході слідства, підозрювана 2 серпня відправила 10-річну дочку на таксі до своєї матері, після цього підпалила кімнату в будинку, де відпочивав її чоловік. Для свого алібі вона поїхала з водієм, з яким мала близькі стосунки, в центр міста оплатити комунальні послуги, не дивлячись на те, що раніше вона це робила через інтернет.

У прокуратурі повідомили, що Анатолій Жук прокинувся, встиг загасити пожежу і викликав дружину додому. Вони разом винесли зіпсовані вогнем речі з дому. Після цього чоловік ліг відпочити у дворі і заснув. У цей час, за версією слідства, дружина взяла його пістолет марки Сz-75 і тричі вистрілила в сплячого чоловіка. Версію про вчинення злочину дружиною підтвердила експертиза, яка виявила сліди продуктів пострілу на одязі жінки.

Відзначається, що після вбивства 8 серпня жінка разом із дитиною і водієм нелегально виїхала до РФ. Жінці оголошено про підозру за ч. 1 ст. 115 (навмисне вбивство), ч. 2 ст. 194 (навмисне пошкодження майна шляхом підпалу), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України. Готуються документи для оголошення її в міжнародний розшук і екстрадицію.

За вбивство чоловіка їй загрожує позбавлення волі на строк від семи до 15 років.

Нагадаємо, що 2 серпня у дворі власного будинку в Сумах виявили мертвим колишнього депутата Сумської міської ради Анатолія Жука. Поруч із місцем події поліція знайшла пістолет.

Анатолій Жук був депутатом міської ради, очолював Департамент містобудування та земельних ресурсів Сумської міської ради. У 2014 році балотувався на посаду мера.

Раніше з'явилася інформація, що в Сумах зникли дружина і дочка вбитого депутата міськради і екс-директора міського департаменту містобудування та земельних відносин Жука.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: